En herlig dessert at få serveret.
Ingredienser
- 5 dl vand
- 400 g sukker
- 1 dl Æggehvide
Smages til med citronsaft
Frugt efter eget valg:
F.eks. Mango, Honningmelon, Banan, Hindbær, Jordbær, Lime, Passionsfrugt osv.
Vi kan kun anbefale at du bruger frugt med megen smag, da det giver det bedste resultat.
Fremgangsmåde
Kom vand i en tykbundet gryde sammen med sukker. Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min. Så har du en sirup.
Blend frugten til purè og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Sigt purèen, og lad det køle af.
Stil den kolde purè i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i den frosne frugtpurè for svag hastighed med en elpisker. Frys nu den færdige sorbet.
Alternativt afkøl massen til køleskabstemperatur og kom massen i din ismaskine. Lad den køre ca. 12 minutter, hvorefter massen hældes på form og stilles i fryseren.
Isen tages op ca. 30 minutter før servering.
Bon appetit 🙂 🙂