Sorbet is

is_03En herlig dessert at få serveret.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 dl Æggehvide

Smages til med citronsaft

Frugt efter eget valg:

F.eks. Mango, Honningmelon, Banan, Hindbær, Jordbær, Lime, Passionsfrugt osv.
Vi kan kun anbefale at du bruger frugt med megen smag, da det giver det bedste resultat.

Fremgangsmåde

Kom vand i en tykbundet gryde sammen med sukker. Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min. Så har du en sirup.

Blend frugten til purè og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Sigt purèen, og lad det køle af.

Stil den kolde purè i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i den frosne frugtpurè for svag hastighed med en elpisker. Frys nu den færdige sorbet.

Alternativt afkøl massen til køleskabstemperatur og kom massen i din ismaskine. Lad den køre ca. 12 minutter, hvorefter massen hældes på form og stilles i fryseren.

Isen tages op ca. 30 minutter før servering.

Bon appetit 🙂 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *