Fløde is variant

is_01Opskriften vi selv bruger mest, her bruges florsukker som er meget nemmere at røre ud i æggemassen.

Ingredienser:

  • 5 Æg (Gerne pasturiseret)
  • 5 Spiseskeer Florsukker
  • 1/2 L. Piskefløde
  • 1/2 Vanillestang

Eksempel på smagsvariant:

  • 1/3 Pakke Nougat (mellem pk)
  • 1/2 Deciliter Valnødder (hakket)
  • 1/3 Pakke Marzipan (lille rulle)

Fremgangsmåde for Hjemmelavet is:

Pisk Æggeblommerne og sukkeret godt sammen. Pisk fløden stiv. Bland forsigtigt æg og flødeskum ( evt med en dejskraber).

Kom ismassen i din ismaskine, efter ca. 20 minutter er isen klar til at blive hældt over i en form som så stilles i fryseren.

Alternativt:

Stil blandingen i fryseren. Rør jævnligt i blandingen de første par timer af frysetiden, så isen ikke krystalliserer. Efter ca 5 timer er isen klar.

Smagsvarianter:

Vanilleis: Tilsæt blandingen kornene fra 2 vanillestænger.

Nougatis: Smelt 75g sukker gyldent på en pande. Tilsæt 50g hakkede mandler under omrøring. Hæld nougatblandingen på en plade med bagepapir og afkøl den.

Knus nougaten og bland den i isblandingen efter 2 timers frysetid, når isen er grødagtig, så fordeler nougaten sig i hele isen.

Andre forslag: Hakket chokolade, nødder, mandler, marcipan, rom, portvin eller moset frugt.

Hjemmelavet is skal helst tages ud af fryseren en halv time, før den skal bruges.

Bon appetit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *